Wil je het verhaal in volgorde lezen, klik dan hiernaast op de respectievelijke hoofdstukken. Het volledige blog krijg je in volgorde van publicatie door boven op de titel te klikken. Hopelijk hebben jullie evenveel plezier bij het lezen als ik bij het schrijven, en wij tijdens de reis.

Nice.20ten in English





zondag 29 augustus 2010

Carcasonne

Woensdag 28 juli 2010, voormiddag

We nemen een uitgebreid ontbijt van een uur of drie, een beetje babbelen met Aline Marcos. We kozen nochthans een druk programma voor vandaag: Carcasonne, een château en Narbonne.
Dicht tegen de middag geraken we bij de oude vesting. De parking staat vol. We vinden een plaatsje achter een afgezette put in het wegdek. We wringen ons, op nauwkeurige aanwijzingen van mams, schuin tussen een renault espace en de afsluiting.

Le soleil tappe, zo hard dat de kleine helling van de parking naar de oude stad nog zwaar wordt.


De oude vesting ligt volledig buiten het huidige centrum van Carcasonne dat verder niet veel moois te bieden heeft volgens Aline. We verliezen dus daar verder geen tijd.



Druk verkeer over de ophaalbrug.


Het historisch centrum van Carcasonne valt eigenlijk ook tegen. Alles is hier op 15 jaar tijd heel commercieel toeristisch geworden. Het ene snoepwinkeltje naast een ander plastieken soeveniershopje rechtover een pizzatent naast faux bijouterie.  Voor elke bezienswaardigheid moet er fors geld betaald worden. Gelukkig is de kathedraal nog gratis toegankelijk.
















Nog veel devotie in deze streek, kaarsje branden voor de god van het goede of de god van het kwade?


Gitarist-basspeler met selfserviceshop.


Vanop de aire langs de autosnelweg A61 krijg je een mooi panorama op Carcasonne.

1 opmerking:

  1. Fantastisch dat jullie Cacasonne in het echt zien! Het is één van de weinige gezelschapsspelen die we meenamen vanuit België. We hopen er ooit ook eens te geraken. Ik hou van oude burchten en kastelen. Ben dan ook niet voor niets met een Jonckheere getrouwd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen